Ефектен трик, който забавлява децата
Снимка: Guliver / iStock
Абсолютно подкрепяме схващането, че е добре хлапетата да се научат да си пазят вещите, за да не свикват с идеята, че всичко счупено е за изхвърляне. Не защото предметите са особено важни, а защото едно такова отношение после може да се пренесе и върху одушевените същества.
Да свикнат, че рециклирането е необходимо във всеки един вариант, също ни се струва ценно. Затова този трик за превръщане на старите пастели в чисто нови пособия за рисуване ни се вижда доста добър. Освен това е суперлесен и не изисква почти нищо – единствено изпочупени или почти свършили пастели, формички за лед или пластмасови//хартиени кошнички за кексчета и фурна/ котлон.
Снимка: Guliver / iStock
Съберете пастелените остатъци, махнете остатъците от хартия по тях (в случай че има такива) и ако искате, ги разделете по цветове, но не е задължително – още по-забавно става, ако се смесят в едно няколко цвята, които си подхождат. След това ги натрошете и разпределете праха в съдовете, които сте си подготвили. Ако имате интересни формички за лед или за ледени близалки (продават разни с меченца, котенца, динозаври, звездички и какво ли още не), ще е най-ефектно, ако ползвате тях.
После заредете формичките с натрошените пастели в предварително загрятата фурна и наглеждайте от време на време как се „готвят”. Като са готови, ги оставете да изстинат и да се стегнат. Може да ползвате и хладилника за това, но гледайте да не сложите прекалено топъл съд вътре, че после заради едни пастели ще трябва да се ремонтира хладилник.
Снимка: Guliver / iStock
Ако искате, може да разтопите пастелите на водна баня, като използвате по-дълбок съд с вода и го поставите на котлона, а в стара тенекиена кутийка, например от кафе, може да разтопите пастеления прах и после отново да го излеете, докато е течен, в подбрените формички.
Снимка: Guliver / iStock
Накрая новите пособия са готови за следващите артексперименти, а в очите на малките сигурно ще изглеждате като вълшебника Отнищонещо.
Елисавета Цалова
Трябва да сте регистриран потребител за да напишете коментар
Коментари